Skilt Paa Strand Med Forskellige Destinationer

Bæredygtighed

Ud i det blå med grøn samvittighed

I Profil Rejser er vores mål at levere Danmarks bedste rejseoplevelser. Og når man hver dag lever af at gøre rejsedrømme til drømmerejser, er det naturligt at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er en drømmerejse anno i dag – og i fremtiden?

For de fleste er det en rejse, hvor man ser nye sider af verden, møder andre kulturer og får udvidet sin horisont. Men man kan ikke opleve orangutanger på Borneo, Grand Canyon i USA eller møde Masaifolket i Kenya uden at flyve - og flyrejser udleder CO2. Og hvad gør man så, hvis man ikke vil belaste klimaet?

Lad det være sagt. I Profil Rejser ønsker vi at begrænse CO2, ikke begrænse rejselysten. Faktum er, at du som turist også bidrager til lokal drivkraft, udvikling og økonomi. For nogle samfund er dette en livsnerve, som sikrer opretholdelse, uddannelse og et minimum af velstand. Ting skal derfor ses i perspektiv.

Holdning og handling

Profil Rejser har en holdning til CO2. Foruden en CO2-neutral website giver vi rejsende mulighed for at klimakompensere og dermed udligne det CO2 en fly-, bil eller krydstogtrejse udleder. Beløbet, der kompenseres med, går til klimavenlige tiltag såsom træplantning eller projekter inden for vedvarende energi.
Praktisk fungerer det således, at når du modtager dine rejsedokumenter fra os, vil du også modtage et link til Myclimate.org. Her kan du beregne dit CO2-aftryk i kroner og ører ud fra transportmiddel m.v. Om du ønsker at kompensere er dit valg. Vælger du at kompensere, går din indbetaling direkte til Myclimate Foundation. Profil Rejser har ingen fortjeneste herved.

Mærkesager og mål

At give mulighed for CO2-kompensation, synes vi dog ikke er nok. Vi har derfor valgt at støtte WWF i kampen for klima, dyreliv og natur og være med til at bekæmpe plasticforurening i verdenshavene m.v. Projektet har vi valgt at støtte, alene fordi det ligger os nært på sinde. Udgiften hertil er 100% vores, og du betaler ikke ekstra for din rejse af den grund. Vi arbejder desuden målrettet med at begrænse og sortere plastic i vores egen dagligdag og kontorhold.

Hvad gør vi ellers?

Vi stiller som krav til vores globale samarbejdspartnere, at de har et miljøbevidst værdisæt og støtter lokale initiativer. Vi har et nært samarbejde med Elephant Hills i Thailands nationalpark Khao Sok, og støtter derigennem rehabilitering af elefanter og uddannelse af børn i øde landområder.

Vi samarbejder i stigende grad med hoteller, der har en miljøpolitik og certificering. Ligesom vi arbejder for at kunne udbyde endnu flere bæredygtige udflugter med ”Go local” tema, hvor man eksempelvis cykler mellem rismarkerne på Bali, i stedet for at lade sig transportere af turistbusser. Eller deltager aktivt i det daglige arbejde i en landsby i Vietnam.

Vi mener desuden, at dyr skal opleves i deres eget naturlige miljø, så vidt det overhovedet er muligt. Vi tilbyder derfor ikke udflugter, hvor man kan ride på elefanter ”for sjov”, og promoverer ikke nogen former for opvisning med dresserede dyr af underholdningsmæssig karakter.

Hvad kan du gøre?

Vil du som turist gøre mere for miljøet, er her nogle simple gode råd, vi kan opfordre dig til at følge, når du er på rejse:

Rejs med grøn samvittighed

Når du køber en rejse hos Profil Rejser, kan du tage ansvar for dit CO2-aftryk på klimaet og rejse med god og grøn samvittighed. Valget er dit. Ligesom valget om at støtte WWF, og stille klimakrav til vores samarbejdspartnere, er vores.

Ingen af os kan redde hele verden, men sammen kan vi passe på den klode, vi har. Det er et simpelt princip, som indgår i Profil Rejsers planlægning af produkter og rejseudbud, såvel i dag som i fremtiden.

Kvinde Kigger På Ipad

Få spændende rejsetilbud i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.