Hurtigruten

Verdens smukkeste sørejser

Har du en eventyrer gemt i maven og kunne du tænke dig at udforske verdens arktiske egne? Sejl med Hurtigruten på en ekspeditionsrejse.


Rederiet Hurtigruten blev grundlagt i 1893 af Kaptajn Richard With og startede med at arrangerer krydstogtsrejser langs den norske vestkyst. Siden er trangen til nye eventyr vokset, flere skibe og nye ruter er kommet til. De fleste forbinder Hurtigruten med nogle af verdens smukkeste sørejser med mange spændende anløb og udflugter undervejs. På en ekspeditionsrejse med Hurtigruten vil du komme helt tæt på den rå og uberørte natur som både vil overvælde og fascinere dig.

Sejlområde

Hurtigrutens skibe sejler langs Norges kyst, samt til nogle af verdens fjerneste og koldeste egne, såsom Antarktis, Svalbard, Grønland, Island, Norge, Nordamerika og Nordvestpassagen.

Se krydstogter med rederiet

Specialbygget til sejlads i polarområder

Hurtigrutens skibe er specialbygget til sejlads i polarområder og det nyeste udstyr og teknologi gør at sikkerheden ombord er helt i top. Herudover er skibenes indre designet med tanke på gæsteoplevelsen og tilbyder derfor nogle yderst moderne og komfortable rammer på Explorer-rejsen.

Faciliteter om bord

Hvilke faciliteter der er ombord på Hurtigrutens skibe afhænger af skibets alder og størrelse. De nyeste skibe har også flest faciliteter. De fleste skibe byder dog på en panorama-lounge, som har store panoramavinduer og komfortable siddepladser, hvor du kan sidde og nyde den utrolige udsigt til den smukke og til tider barske natur, som langsomt glider forbi. Herudover byder skibene også på både bar og restaurant, og nogle også jacuzzi, sauna, fitnessfaciliteter, legeområde for børn og svømmebassin.

Check-in og udflugter

Check-in foretages først ved ankomst til skibet. Ekstra udflugter kan både tilkøbes ved booking, efterfølgende, eller ombord på skibet.


Når du rejser med Hurtigruten kan du finde al information om din booking på online på portalen My Booking. Her kan du læse mere om din rejseplan, lære skibet bedre at kende inden afrejse, samt se dine reserverede udflugter. For at logge på My Booking skal du bruge din booking reference. 

My Booking

Kahytskategorier

Hurtigrutens skibe tilbyder flere forskellige indvendige kahytter, udvendige kahytter, balkon kahytter og suiter. Kahyttens faciliteter og størrelse afhænger af den valgte kahyt samt kategori, herunder Polar, Arctic Superior og Expedition Suiter.

Restauranter ombord

Ombord på Hurtigrutens skibe er der altid minimum én restaurant – nogle skibe har flere end andre. Hurtigrutens køkken er kendt for virkelig god mad, inspireret af de destinationer der sejles til. Glæd dig til at nyde dine måltider i komfortable rammer og med den smukkeste udsigt.

Drikkevarepakker

Hvilke drikkevarer som er inkluderet i dit krydstogt afhænger af hvilken type krydstogt du skal på. Eksempelvis er skibets øl, vin og sodavand under alle måltider inkluderet i krydstogtets pris ved Hurtigrutens Explorer krydstogter.

Drikkevarer er dog ikke inkluderet ved kystsejladser langs Norges kyst. Det er dog muligt at tilkøbe en drikkevarepakke. Tal med din rejsekonsulent om hvilke drikkevare som er inkluderet i dit krydstogt.

Drikkepenge

Hos Hurtigruten er drikkepenge IKKE obligatorisk og man betaler derfor efter hvad man selv mener er passende.

Inkluderet i prisen

Hos Hurtigruten er følgende altid inkluderet i prisen: ophold i valgte kahytstype, alle måltider ombord (på nogle sejladser også skibets øl, vin og sodavand under måltiderne), mineral vand, kaffe og te, aktivitetsprogram herunder udvalgte udflugter og eventuelle foredrag, samt fri adgang til fællesområderne, herunder eksempelvis fitness, svømmebassin, lounge og bar.

Særligt for børn og unge

Ombord på Hurtigrutens skibe er der ingen børneklubber, men derfor kan en ekspeditionsrejse stadig være spændende og lærerig for børn.

Påklædning

Hos Hurtigruten er der ingen krav til påklædningen og passagererne klæder sig hovedsageligt afslappet og komfortabelt. Vi anbefaler dog at du pakker din kuffert alt efter valgte sejlads og årstid. Skal du sejle langs Norges kyst om sommeren kan det være varmt udenfor, om vinteren kan det være meget koldt.

En stor del af Hurtigrutens sejladser er også lig med spændende udflugter, udendørs. Derfor er det en god ide at have tøj med, som passer til vejrforholdene. Du kan selvfølgelig altid vælge at pakke lidt pænere tøj til middagen i restauranten om aftenen.

Loyalitetsprogram

Hurtigruten inviterer dig til at deltage i deres 1893 ambassadør-loyalitetsprogram, som er for alle som har rejst med hurtigruten af en varighed af minimum 3 overnatninger. Det er ganske gratis og medlemskabet udløser forskellige fordele, såsom rabatter og eksklusive tilbud.

Kvinde Kigger På Ipad

Få spændende rejsetilbud i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.